نخستین کمپ داوطلبانه بازشناسی و حفاظت از میراث خشتی یزد آغاز شد

نخستین کمپ داوطلبانه بازشناسی و حفاظت میراث معماری خشتی با هدف آشنایی بیشتر دانش پژوهان، کارشناسان و متخصصان حفاظت و مرمت به صورت عملی، کارگاهی و تعامل با استادکاران سنتی و همچنین ایجاد حساسیت لازم برای جامعه محلی برگزار شد.   

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، اولین کمپ داوطلبانه بازشناسی و حفاظت میراث معماری خشتی توسط پایگاه میراث فرهنگی شهر تاریخی میبد با مشارکت اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان یزد، دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد، فرمانداری شهرستان میبد و سایر موسسات آموزش عالی و دستگاه‌های اجرایی استان برگزار شد.

ساشا ریاحی مقدم معاون میراث‌فرهنگی استان یزد امروز شنبه 22 اردیبهشت 97 در رابطه با این خبر گفت: «این کمپ داوطلبانه به مدت 3 روز از تاریخ 19 تا 21 اردیبهشت ماه سال 1397 در روستای تاریخی کاظم آباد از بیرونه‌های شهر تاریخی میبد با هدف بازشناسی ارزش های میراث معماری خشتی منطقه یزد، توسط پایگاه میراث‌فرهنگی شهر تاریخی میبد برنامه‌ریزی و اجرا شد.»

او افزود: «در این کارگاه آموزشی 3 روزه، موضوعات مختلفی در خصوص برنامه‌ریزی برای مدیریت و حفاظت از بناها، مجموعه ها و بافت‌های تاریخی مورد توجه قرارگرفته و تمام فعالیت‌ها به صورت میدانی و اجرایی در محل صورت گرفته است.»

 ریاحی ادامه داد: «در نخستین روز این کمپ داوطلبانه شرکت‌کنندگان با موضوع برنامه‌ریزی، اولویت‌بندی فعالیت‌های اجرایی، آماده سازی مکان و تجهیز کارگاه آشنا شدند، در روز دوم اقدامات اجرایی حفاظت و مرمت جامع با رویکردهای مراقبت، محافظت کردن، مرمت و بازسازی به صورت عین به عین با توجه به شواهد تاریخی و کالبدی موجود در بخش‌های مختلفی از بناهای عمومی روستای متروکه کاظم آباد شامل مسجد و حسینیه زیر نظر استادکاران با تجربه سنتی ادامه یافت و روز سوم نیز شرکت کنندگان با اجرای نازک کاری و اندودها، اجرای تاق‌ها و پوشش‌ها و تکمیل و برچیدن کارگاه آشنا شدند.»

کاظم‌آباد در سمت جنوب اکهن دژ نارین قلعه و در نزدیکی بیرونه بدرآباد قرار دارد. این آبادی در پیرامون یک گذر عریض 20 متری ایجاد شده و دو جوی روگذر آب در میان آن وجود داشته است. فضاهای مسکونی موجود اغلب به‌صورت خانه، باغ‌ها با پیمون بزرگ در راستای گذر اصلی احداث‌شده است. به طور قطع به یقین می‌توان ریخت و مفهوم جدید شهرسازی درمحدوده شهر تاریخی میبد را برای اولین بار در این مجموعه مشاهده کرد.
اندام‌های این آبادی شامل مسجد، حسینیه، کاروانسرا و برج نگهبانی می‌باشد. با توجه به امکان‌سنجی نامناسب، قرار داشتن در معرض بادهای نام مطلوب و خشکیدن قنات بخش زیادی از مزارع و زمین‌های این بیرونه به‌طور کامل متروک‌شده و تاکنون به همین وضعیت باقی‌مانده است.

انتهای پیام/

کد خبر 139702229

برچسب‌ها